Bye Beautiful '68   rotu    ruotsinpuoliverinen    painotuslaji    kouluratsastus
   syntymäaika    10.09.2006    koulutustaso    ko Grand Prix, re 60cm
   säkäkorkeus, väri    166 cm, ruunikko    kasvattaja    Stuteri Månsken (ex-om. Infinity)
   VH-tunnus    VH03-043-6429    omistaja    minttu (VRL-10261)
   sukupuoli    tamma    saavutukset    YLA2, KRJ-II

4-vuotias 23.03.2008 - ikääntyy satunnaisesti

Bea on luonteeltaan lempeä ja ihmisrakas, sekä miellyttämishaluinen - kaikkea mitä hyvältä kilpakumppanilta vain voi toivoa. Uudet asiat eivät Beaa hätkäytä ja se osaa lukea ihmisiä hyvin. Kun kiireellä pitäisi hevoset pakata kuljetusautoon ja lähteä kohti kilpapaikkaa, Bea on aina se joka menee nätisti kuljetusautoon vaikkapa irrallaan. Välillä jopa tuntuu, että tamma hoputtaa muita hevosia. Kuvankaunis Bea hurmaa ihmiset kilpakentillä näyttävillä askelillaan, sekä sisukkuudellaan ja voitontahdolla. Ratsastaessa lempeästä jättiläisestä tulee tulinen kouluratsu, joka kuuntelee ratsastajaa herkeämättä ja tekee tehtävät sisukkuudella. Välillä Bea kuumenee hieman ja saattaa tehdä asiat liian nopealla tahdilla tai liioitellusti. Se rakastaa esiintymistä ja erityisesti palkintojenjakoa - siellä sitä laukataan pää viidentenä jalkana ja rinta rottingilla. Muiden hevosten seurassa Bea on rauhallinen ja hyvinkin äitihahmo. Lisäksi Bean hyveeksi voisi lukea kärsivällisyyden - muiden hevosten lähes hajottaessa karsinan ruokaa odottaessa, Bea seisoo kiltisti karsinassaan korvat hörössä ja syö heinät vasta, kun olet laskenut ne omalle paikalleen. Lyhyesti sanottuna uskomattoman kiltti tamma, josta löytyy tarvittava sisu kilpakentille.

Hoitaessa Bea seisoo kiltisti paikoillaan ja sitä pystyisi jopa aloittelijat harjaamaan - neiti ei hätkähdä mistään. Karsinaan saapuessasi Bea tulee heti nuuhkimaan ja tekemään tuttavuutta, sekä etsimään nameja taskustasi. Tutustumisen jälkeen tamma jää seisomaan kiltisti paikoilleen ja antaa sinun harjata rauhassa. Kaviot nousevat ilmaan tuosta vaan, kunhan muistat sanoa 'Upp!'. Ilman sanomista saat kiskoa tamman jalkoja vaikka kuinka, mutta ne ovat kuin liimatut maahan. Varusteet saa helposti tamman selkään. Tuntuu, että Bea vetää vatsaansa sisään ja avaa suunsa valmiiksi. Suojia tai pinteleitä laittaessa jalat pysyvät visusti maassa, eivätkä vahingossakaan nouse ylös. Vettä Bea rakastaa ja se on menossa aina pesupaikalle korvat hörössä. Pestessäsi tammaa se saattaa alkaa ravistelemaan tai hörisemään ja lörpöttämään ylähuultaan. Älä säikähdä, tämä on normaalia Beaa. Taluttaessa Bea kulkee kiltisti vierelläsi, eikä temppuile yhtään. Tamma ei säikähdä lähes mitään.

Ratsastaessa Beassa pysyy kiltteys, mutta sen rinnalle tulee vaadittava sisukkuus, sekä pieni ripaus tulisuutta. Bea kuumenee toisinaan ja saattaa hieman liioitella tehtäviä, sekä hosua niiden kanssa. Näin käy onnesta hyvin harvoin ja Bea jaksaa keskittyä jokaiseen apuusi, sekä pieneenkin tehtävään jonka vaadit sen tekevän. Tamma on hyvin herkkä ja tärkein apu on istunta. Ei kannata ihmetellä esimerkiksi, jos tamma ei etene - tarkista, ettet istu liian tiivisti satulassa. Bea rentoutuu hyvin, jos olet itsekin rento ja silti vaativa. Se ei koskaan yritä luistaa tehtävistään, mutta tarvitsee määrätietoisen ratsastajan ja ehdottomasti selkeät avut. Kouluratsastus on Bealle mieluista ja siinä se onkin parhaimmillaan. Bealla on näyttävät askeleet, jonka ansiosta ravi on hieman hankalaa istua. Siihenkin tottuu ajan kanssa ja on parempi rentoutua ja pomppia, kuin jännittää ja yrittää olla pomppimatta. Bea jännittyy, jos sinäkin jännityt. Kaikki koulukiemurat sujuvat tammalta hyvin, eikä minkään kanssa ole suurempia ongelmia. Tamma taipuu erittäin hyvin, kulkee peräänannossa jos omistat pehmeän käden ja tottelee sinua hyvin. Bea on herkkä kyljistään, joten on tärkeää että jalkasi pysyvät paikoillaan. Muuten tamma ainakin kuumenee ja alkaa hosumaan. Esteratsastus ei ole Bean laji alkuunsakkaan. Bea kuumenee esteillä todella paljon ja kieltää herkästi. Se selviää jotenkin kokonaisen ristikkoluokan, mutta sijoituksia on turha lähteä esteillä metsästämään. Esteet tuovat kotioloissa mukavaa vaihtelua, mutta estekentillä ei Beaa nähdä - emme halua laskua siitä, että olemme hajottaneet tallin kaikki puomit tulitikuiksi. Maastossa Bean rauhallisuus tulee taas esiin ja mikäs sen mukavempaa tammallekaan, kuin kuumina kesäpäivinä köpötellä ilman satulaa maastossa ja käydä meressä uimassa. Bea ei unohda maastossakan kouluratsun ammattiaan ja yrittää usein hakea peräänantoon. Yleensä kannattaa antaa Bean kulkea miten haluaa ja muistaa olla yhtä herkkä maastossa, kuin muulloinkin apujensa kanssa. Jos haluat laukata kovaa, joudut ensin tovin ajamaan Beaa, kunnes se uskaltaa laukata kovempaa ja unohtaa hetkeksi olevansa hieno kouluratsu.

© misery

Sukutaulu


  i. Holves SWE
  169cm, musta, evm
  ii. Herreman
  171cm, musta, evm, KTK-II
  iii. Herman
 
  iie. Vivekas Ynga
 
  ie. Lyndia
  165cm, trautias, evm
  iei. Alarik
 
  iee. Lovisa SWE
 
  e. Beatrice '68
  155cm, rautias, evm
  ei. N.O Another Hero
  160cm, vrautias, evm
  eii. Hero of the World
 
  eie. Linnea
 
  ee. Believin'
  152cm, truunikko, evm
  eei. Björne SWE
 
  eee. Inghild
 

Näytä sukuselvitys

Holves SWE on ihailtu kansallisen tason kouluratsu Ruotsissa. Orin ravatessa kilpakentälle näyttävin askelin musta harja hulmuten kuului yleisöstä aina jokunen huokaus ja pikkutytöt pyörivät Holvesin ympärillä kameroiden kanssa. Holves oli luonteeltaan hieman kiivas ja hyvin kuuma ratsu - vaikka meno koulukentällä näytti helpolta ja hyvältä, ratsastajalla oli täysi työ ja Holvesin selkään pääsikin vain kokeneet ja orille tutut ratsastajat. Tallissa herra äksyili hieman, mutta harvemmin yritti tosissaan purra. Holves sai lukuisia sijoituksia koulukentiltä ja vieläkin kilpailee hieman helpommissa luokissa. Orilla on ikää jo kiitettävästi, sekä kymmeniä jälkeläisiä, joten se on jäämässä täysipäiväiselle eläkkeelle hyvinkin pian.

Herreman oli kaikkea muuta kuin herrasmies. Se on kantakirjattu toisella palkinnolla. Ori kilpaili noin viisitoista koulustarttia ja voitti niistä kolme. Sen jälkeen Herreman siirtyi siitos- ja näyttelykäyttöön. Ori ihastutti näyttelykentillä ihmisiä orimaisen luonteensa, sekä komean ulkomuotonsa ansiosta. Ei siis ihme, että Herreman kantakirjattiin toisella palkinnolla. Ehkä se olisi saanut paremman palkinnon, jo ei olisi koko aikaa riuhtonut ja yrittänyt hyppiä pystyyn ja melkein purrut tuomaria.. Herraman nukkui vanhuuteen eräänä talvisena päivänä ja sitä jäivät kaipaamaan monet ihmiset, jotka olivat tekemisissä orin kanssa - ja näin ollen omistivat sisukkaan orin lukuisia hampaanjälkiä ympäri kroppaansa. Jäipähän orista ainakin muutakin näkyviä muistoja, kuin viisi upeaa koulukentille ja näyttelykentille siirtynyttä varsaa.

Lyndia oli suvun ainut yleispainotteinen tamma, joka kilpaili helppoja luokkia niin esteillä, kuin koulussakin ja myös kenttäratsastuksessa. Tamman kapasiteetti ei riittänyt kuin helppoon aahan ja metriin, mutta se niitti useita voittoja näistä luokista! Maastoradalla tämä tamma oli rohkea ja nopea, esteillä myöskin hyvin ketterä ja kouluradalla tarkka. Oikea unelmaratsu - se vaihtoi silti usein omistajaansa, kun kaikki pitivät sitä jotenkin huonompana tammana juuri tuon takia, ettei tamma hypännyt korkeampia tai mennyt vaativia luokkia. Lopulta se päätyi eräälle junnulle, joka pääsi näyttämään kyntensä kilpakentillä. Lyndia oli luonteeltaan aivan mahtava tamma, kiltti ja rehellinen, sekä hyvin yritteliäs. Varsoja sillä on kaksi - toisesta tuli Ruotsin ihailtu kouluratsu ja toinen menehtyi melko nuorena kaviokuumeeseen.

Beatrice '68 tuo kaunis ja erittäin kiltti tamma kilpaili muutaman kilpailun GP luokissa kouluratsastuksessa, kunnes teloi jalkansa kuljetuksessa sattuneessa onnettomuudessa. Erittäin lupaavan tamman (kilpaili 7 kilpailua GP luokissa ja voitti niistä 2, sekä sai 2 muuta sijoitusta!) kilpaura katkesi lähes olemattomiin ja sen omistajia harmitti aivan mielettömästi - olivathan he maksaneet Beatrice niin suuren summan, ettei sitä uskalla edes kirjoittaa tähän. Tamma myytiin halvalla eteenpäin ja se päätyi lopulta ihmisille, joka rakasti näyttelyissä käymistä. Beatricella oli hyvä rakenne ja niinhän siinä kävi, että muutamissa näyttelyissä se oli koko kilpailun paras ja kantakirjaan se pääsi ykköspalkinnolla! Kyllä entisiä omistajia harmitti, kun kuulivat tämän. Uusi omistaja kuitenkin piti tamman rakastavassa kodissaan koko loppuelämän ja tamma nukkui vanhuuttaan 20-vuotiaana. Se jätti jälkeensä kolme hienoa varsaa, jotka kaikki perivät sen miellyttävän luonteen ja kauniin ulkomuodon.

N.O Another Hero oli mielettömän kiltti ori, joka kilpaili menestyksekkäästi muutaman vuoden koulukentillä. Se ylsi vaativaan aahan asti ja sai kilpauransa aikana kymmenen sijoitusta ja kaksi voittoa. Sen omistaja päätti lopettaa ajoissa orin kilpauran ja ori pääsi siitokseen, sekä vain harrasteratsuksi. Se kävi perheen pienimpien kanssa pienissä kilpailuissa ja pärjäsi niissä hyvin. Orin mahtava luonne periytyi usein varsoille ja niistä tuli hyvinkin kilttejä. Hero oli koko perheen ratsu ja nukkui onnellisen elämänsä jälkeen vanhuuteen 29-vuotiaana! Sen omistaja oli erittäin tyytyväinen oriin ja jäi kaipaamaan silmäteräänsä.

Believin' kilpailikin sitten tosissaan - se menestyi ja oli ehdottomasti aikansa parhaita Etelä-Ruotsissa asuneita kouluratsuja. Tamma kiersi myös ympäri maata kansallisissa kilpailuissa ja kilpaili melko pitkään. Voittoja ehti kertyä kymmenkunta ja sijoituksia sitäkin enemmän. Belle oli luonteeltaan arka tamma, joka vaati rohkean ratsastajan. Se pelkästi lähes kaikkea, mikä oli harvinaista noin menestyneeltä kilpahevoselta. Se vain luotti ratsastajaansa hyvin paljon. Varsoja Bellelle teetettiin vain yksi, sillä se kuoli melko pian lopetettuaan kilpauransa.

© misery
Bea on jalostuskäytössä.

t. Bettan DÄR - 15.08.2007 - i. Died In Your Arms - om. misery, Infinity
o. Defekt Där - 26.07.2008 - i. Died In Your Arms - om. misery, Infinity
t. Développé Circus - 12.06.2013 - i. Ronnald - om. Pöpi
t. Torchwood Coast - 31.12.2013 - i. Tabasco Noir - om. Paula
o. Basket Case Coast - 30.06.2014 - i. Floris Noir - om. Jinsy VRL-06083

Kilpailukalenteri

★ 68 KRJ sijoitusta, joista cup-sijoituksia 01

Näytä kilpailukalenteri
26.01.2012 kutsu, KRJ-CUP, Int I (14/162)
11.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (01/76)
11.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (08/75)
11.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (07/66)
11.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (02/44)
21.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (03/215)
17.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (01/28)
29.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (01/10)
25.08.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (01/30)
19.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (07/50)
22.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, KN Special (02/60)
23.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo B (08/70)
24.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, PSG (03/48)
07.10.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (03/71)
22.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (03/30)
14.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (02/22)
21.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (03/50)
24.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (01/30)
20.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (04/50)
23.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (04/57)
19.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (02/30)
15.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (01/10)
14.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (01/14)
16.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (03/46)
28.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (03/30)
23.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (02/30)
16.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (03/54)
16.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (05/33)
15.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, K.N. Special (02/59)
17.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (01/40)
14.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (05/62)
22.09.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Helppo A (02/30)
13.07.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (05/36)
13.07.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (01/67)
01.07.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (04/30)
01.07.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (05/33)
18.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (01/21)
10.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (04/48)
11.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (01/19)
10.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (04/48)
10.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (06/43)
10.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (01/43)
08.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (03/50)
01.06.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (01/60)
13.05.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (06/40)
12.05.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (02/55)
30.04.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (03/60)
25.04.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (05/30)
19.04.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (04/25)
17.04.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (04/40)
02.02.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (04/25)
01.02.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (03/25)
29.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (07/84)
27.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (06/149)
23.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (09/118)
22.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (01/16)
19.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (08/156)
19.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (05/134)
19.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (07/60)
18.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa A (04/30)
13.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (04/18)
12.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int II (02/45)
12.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (06/45)
12.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Grand Prix (06/45)
12.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Int I (02/45)
06.01.2008 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (03/27)
03.12.2007 kutsu, KRJ kouluratsastus, KN Special (05/30)
26.11.2007 kutsu, KRJ kouluratsastus, Vaativa B (01/22)Päiväkirja ja valmennukset

12.04.2009 Yleiskuulumiset (päiväkirja)
Bea-neiti muutti tänään Ruotsista tänne Suomeen. Matka sujui neidin osalta hienosti ja se osasi käyttäytyä hienosti. En tosin edes kuvitellutkaan, että Bean kanssa tulisi ongelmia. Se on sen verran viisas ja vanha tamma. Infinityyn päästyä Bea tuntui kotiutuvan heti ja sen uskalsi laskea tarhaan jaloittelemaan. Tamma on tätä nykyään eläkkeellä ja täysipäiväisesti siitoskäytössä. Bealla on sen verran takana kilpailuita ja sijoituksia, että eläke on ihan ansaittua!

16.09.2008 Kouluvalmennus, valmentajana misery.
Bea oli tutussa paikassa ja ei stressannut siitä ollenkaan. Neiti oli yllättävän kuumalla tuulella ja saattoi jopa säikkyä katselijoita ja muutaman kerran säikähti minuakin, kun huusin Annille tehtäviä. Anni lähti helposti häseltämään kun hevonen oli noin reipas, mutta huomautuksen jälkeen rentoutui. Laukanvaihdot sujuivat hyvin, mutta muutaman kerran Bea sai epäselviä apuja, hermostui ja pysähtyi, sekä alkoi viskoa päätään. Avotaivutus sujui käynnissä ja ravissa ja taivutusaste oli juuri sopiva. Anni sai lopulta Bean rennoksi ja rauhalliseksi ja lopputunnin tehtävät sujuivat leikiten. Mukava parivaljakko, mutta hevonen kaipaa paljon tekemistä ettei ehdi kuumua. Tiedän ettei se ole helppo ratsastaa ja siihen nähden Anni pärjäsi upeasti!

14.09.2008 Kouluvalmennus, valmentajana jarrow.
Tunnin alusta Bea alkoi hieman epäröidä toisten ratsukoiden läsnäoloa ja alkukäynnissä se alkoi hieman liioittelemaan: tamma alkoi vetää lisättyä käyntiä ja pidätteitä piti tehdä että Bea ei ampaisi rakettina eteenpäin. Miseryn ja Bean yhteistyö sujui todella hyvin, varmaan paras yhteistyö koko tunnilla. Bea kuunteli ratsastajan apua eikä lisätty ravi ollut mikään ongelma. Bea ei oikein suostunut lähtemään laukkaan ensin, johtui varmaan kuumasta ilmasta. Askellajivaihdot menivät kyllä loistavasti. Seisahduksesta suoraan raviin onnistui yllättävän hyvin. Kokonaisuudessaan todella hyvä ratsukko.

06.08.2008 Kouluvalmennus
Tamma kävi aika kuumana ja heti verryttelyn jälkeen alkoi armoton niskannakkelu. Olit itsekin tänään vähän jäykkä ja lisäksi istut aavistuksen vinossa, jonka Bea meille ystävällisesti ilmoitti kulkemalla täysin nurinperin. Korjailtuamme hetken istuntaasi keskityimme hevoseen, joka rauhoittui hyvin äkkiä saatuaan selvempiä painoapuja. Peräänanto muuttui rehdimmäksi ja myös asteen syvemmäksi tunnin loppua kohden - suosittelen melko pitkää ja rauhallista verryttelyä myös kisoihin. Päivän pääaiheena oli asetus ja taivutus. Aluksi otimme ravia ympyrällä, asettaen vuoroin sisään ja vuoroin ulos, lisämausteeksi tuli lyhyitä laukkapätkiä. Tehtäväksi otettiin kolmikaarinen kiemuraura, johon tuli laukanvaihtoja, asetusta, taivutusta ja sirtymisiä. Bea kulki hyvin tyylikkäästi ja liikkui varmasti hoitaen homman kotiin.

Kouluvalmennus, kirjoittanut Penelopeia
Kauniin Grand Prix ratsu Bean ja hänen ratsastajansa Mintun alkuverryttelyt sujuivat ammattimaisissa meiningeissä. Bealle ja hänen ratsastajalleen ei ollut uutta harjoitella vaativaa koulua, joten alun lisäykset ja kokoamiset olivat helppoa kuin heinänteko, niinpä saivat he pakertaa niitä myös ravissa. Ratsastajalla oli hetken vaikeuksia istua tamman vaikeassa ravissa, mutta pienen totuttelun jälkeen hän istui jälleen rennon rauhallisesti. Itse tehtävä ei vieläkään ollut heille ongelmallinen. Siispä katsoin heidät valmiiksi siirtymään itse päivän tehtävään, eli täyteen piruettiin. Sitä varten sai ratsukko testata miten kulkeminen sujui peräänannossa, ja sitten kootussa laukassa. Virheettömien suoritusten jälkeen ratsastaja ohjasi Bean keskihalkaisijalle ja antoi tarvittavat avut piruettiin. Tamma pisti heti parastaan, mutta korjattavaa löytyi ensimmäisellä kerralla (ratsastajasta pääosin). Niinpä kuivaharjoittelimme hetken rentouttamista. Kun ratsastaja sai tämän hallintaan, piruetti sujui paremmin kuin hyvin! Päätimme yhdessä tuumin lopettaa valmennuksen tähän, ja paneutua muihin asioihin enemmän ensi kerralla.

Kouluvalmennus, kirjoittanut Penelopeia
Bea-neiti ja hänen uljas ratsastajansa minttu olivat tänään hoitaneet alkuveryttelyt jo ennen valmennusta, joten pääsimme suoraan asiaan. Aivan ensiksi he saivat nostaa laukkaa, ja treenata sitä muutaman kierroksen. Pienen työstämisen ja viilaamisen jälkeen Bean laukka oli kaunista, pyörivää ja virheetöntä, joten uskalsimme kokeilla muutamia laukanvaihtoja. Aloitimme yhdellä per kierros, lisäten määrää yhä korkeammaksi. Kun oli aika tehdä joka askeleessa laukanvaihto, Bea hermostui liiasta kylkien rummuttamisesta. Siispä aloitimme tämän uudestaan, kunnes saimme 9 vaihtoa peräkkäin. Rankan harjoituksen jälkeen päätimme loppuvalmennuksen tehdä jotakin paljon kevyempää. Niimpä aloitimme sulkutaivutuksella ja jatkoimme vastalaukkaan. Taivutus sujui ongelmitta, mutta vastalaukassa ei Bea tahtonut pysyä. Niimpä ratsastaja sai työstää sitä hyvin syvällisesti ennen kuin Bea taipui ratsastajansa tahtoon. Aika alkoikin tältä päivältä loppua, joten ratsukko jatkoi siitä loppuverryttelyihin. Minä jäin kentän laidalle katsomaan vielä hetkeksi ennen seuraavaan valmennukseen kiirehtimistä.

Kouluvalmennus, kirjoittanut Jelwaarrie
Aloitimme verkoilla, joihin kuului mm. temponvaihteluita sekä siirtymisiä. Aloitimme virallisen valmennuksen tekemällä erilaisia sulku- ja avotaivutuksia, joista jatkoimme passageen . Teimme myös laukka-käynti ja käynti-laukka siirtymisiä sekä hioimme kaikkia nostoja. Bea oli kokoajan hyvin kuulolla ja toimi mintun mukana hyvin. Tehtyämme kaikki hommat, menimme mielenvirkistykseksi loppukäynneille maastoon.

Kouluvalmennus, kirjoittanut Jelwaarrie
Bealla oli energinen päivä, joten päästimme höyryjä pihalle kunnon laukalla, samalla muutamia laukanvaihtoja. Tamman hieman rauhoituttua teimme muutamia pysähdyksiä ja välittömiä siirtymisiä raviin ja laukkaan. Muutaman sulkutaivutuksen jälkeen otimme koottua- sekä lisättyä käyntiä. Bea oli hyvin avuilla ja kulki tasaisesti, vaikkakin välillä heilautteli päätään. Lopuksi teimme lyhyitä passage ? piaffe siirtymisiä.

Kouluvalmennus, kirjoittanut Jelwaarrie
Bea kulki nätisti kaula kaarella peräänannossa. Peruuttelimme viisi askelta kerrallaan ja otimme niistä suoraan ravi siirtymisiä. Hetken aikaa minttu meni tamman kanssa keskiympyrällä koottua laukkaa. Muutaman kerran jälkeen otimme lisättyä- sekä koottua ravia ja askeleen pidennyksiä & lyhennyksiä. Päätimme päästää loputkin höyryt pihalle, joten Bea kiisi ympäri maneesia.
Ulkoasu © Sakkura 2013
Otsikon kuvat © Nana B Agyei (CC BY 2.0), Benny de Ruiter Stables
Hevoset kuvat © ransu.kuvat.fi
Taustakuva © DinPattern
virtuaalihevonen