Hanaon SdGER

Perustiedot


Hanaon SdGER (VH11-031-0041), kutsutaan Hanaoniksi
Omistaa minttu (VRL-10261), asuu De Luxessa
Kasvattanut Sentence Stall
Syntynyt 4.7.2010 ja on nyt 13v
Rodultaan suomalainen puoliverinen
Sukupuoleltaan ori
Väriltään ruunikko ja säkäkorkeudeltaan 171cm.
Koulutustasoltaan grand prix / 150cm, painottuu esteratsastukseen.

Täyttänyt 3v 5.3.2011 - ikääntyy satunnaisesti.


VPA2 myönnetty ?.5.2011
YLA2 myönnetty 5.3.2013


1. irtoSERT myönnetty 27.3.2013, tuom. Terhi N.luonnekuvaus

Hanaon sdGER aka Hanaon, Hani, Riiviö, miksi ikinä haluatkaan kutsua, on isokokoinen, -egoinen ja varsin painava, kuten jokainen jossain vaiheessa saa huomata Hanaonin astuessa varpaallesi. Hanaon on kaikessa kauneudessaan kertakaikkisen hölmö hevonen, jolla on hiukan turhan suuret luulot itsestään. Mistä lienee orin pippurinen luonne tullut, sillä Hanaonin molemmat vanhemmat ovat hyväluonteisia..

Hanaonia hoitaessa kannattaa ehdottomasti varustautua turvakengillä, kypärällä ja raipalla, jolla muistutetaan oria siitä, mitenkäs kuuluu käyttäytyä. Orin takajalka tuppaa nimittäin joskus kohota harjauksen aikana, ja onhan se kavionjälki selässä melko ikävä. Oria saakin hyvän aikaa muistutella hyvästä karsinakäytöksestä ja arvojärjestyksestä ennenkuin se silmiään muljautellen ja korviaan luimistellen tyytyy happaman näköisenä kohtaloonsa. Kaviot ori joskus nostaa hienosti, mutta yleensä joutuu pistämään peliin koko suostuttelutaitonsa karjumisesta rukoiluun ennenkuin Hanaon suostuu armeliaasti nostamaan jalkansa. Taluttaessa Hanaon on melkoinen jyrä, ja sen taluttamiseen saakin varustautua niin nahkariimulla kuin ketjuriimunnarullakin, mielellään jälleen kypärä päässä ja raippa kädessä valmiina häätämään oria kauemmas iholta. Normaalia vauhtia ei luonnollisestikkaan voi edetä, ja matka tarhasta talliin on aina taitettava vähintääkin ravissa. Vettä ori ei varsinaisesti pelkää, muttei myöskään erityisesti rakastakkaan. Suostuu kumminkin tähän inhottavaan käsittelyyn, kunhan hoitajalla on roppakaupalla kärsivällisyyttä ja taskut täynnä herkkuja.

Melko kauheasta karsinakäytöksestä huolimatta Hanaon on hyvä ratsu, erittäin herkkä, muttei kuitenkaan raivostuttavalla tavalla liian herkkä. Ori saattaa olla aluksi hiukan hermostunut, ja se testaa usein rajojaan uuden ratsastajan kanssa, mutta se rauhoittuu nopeasti kyytiläisen kertoessa orille selkeästi miten hyvä ratsuhevonen toimiikaan. Hommiin kunnolla päästyään ori on innokas ja reipas herkkäsuinen ratsu. Hanaon on saanut paljon kiitosta pitkästä, matkaavoittavasta askeleestaan ja hyvin pehmeästä ravistaan. Koulussa Hanaon on todella hyvä, johtuen pajon koulupainotteisista vanhemmistaan. Kuitenkin Hanaon on vielä parempi esteillä, ja se hyppää kevyesti ratana 150cm. Tekniikka Hanaonilla on jo hallussa, ja sen lisäksi se hyppää pehmeästi kuin kissa, ja sen hyppyihin on helppo mukautua. Maastossa Hanaon on hiukan hermostunut, mutta harvoin säikkyy mitään. Rauhallisen ratsastajan kanssa se rentoutuu nopeasti, mutta ori inhoaa ehdottomasti ja poikkeuksetta muovipusseja. Hyppää mielellään myös maastossa.virtuaalihevonen - kuva © VRL-00102