Fame's Dakota Call

Virallinen nimi Fame's Dakota Call Rekisterinumero VH13-029-0068
Sukupuoli ori Painotus estepainotus
Rotu ratsuponi (50%) Koulutus re 120cm
Syntymäaika 11.01.2013 (12v, 3v. 16.02.2013) Kasvattaja Fame,
Säkäkorkeus, väri 141 cm, ruunikko Omistaja VRL-10261, Hillamäki


kuva © ransu.kuvat.fi

luonne

Tässäpä onkin sitten herra joka ei koskaan päästä sinua ilman stressiä. Koda osaa kyllä häseltää ja höseltää ja oikein kunnolla osaakin, se ei malttaisi koskaan pysyä paikallaan saatika sitten pitää hampaitaan erossa takalistostasi.

Kodaa voisi luulla oikeaksi herrasmieheksi ulkonäkönsä puolesta, hieno rakenne, ihana harja ja suloiset silmät kuitenkin valehtelevat. Ori on erittäin äkäinen ja usea pienempi lapsonen pelkääkin sitä, tallin pahamaineista "Purijaa" Kaikki ihmiset päivittelevät aina että se pitäisi opettaa tavoille tai laittaa makkaraksi. Perushoitotoimenpiteet hoidetaan aina kiinni sidottuna, mieluiten pesu/hoitopaikalla jottei Koda varmastikkaan pääse tepastelemaan. Sitä pitää pitää silmällä jos sen seurassa on pieniä, välillä Kodan hampaat voivat "lipsahtaa" liian lähelle ja NAPS! hirveän kipeä puruhaava tuloksena. Mikään helppo hoidettava Koda ei siis ole, enemmänkin... kieroutuneella tavalla mielenkiintoinen. Talutustilanteissa saa olla tiukkana ettei Koda ala isottelemaan tai ravailemaan ympäriinsä, vaikka se steppaileekin koko ajan, se ei sentään ryöstä ilman hyvää syytä.

Ratsastustilanteissa Koda on tahmea kuin mikä, eikä ori ole mikään helppo heräteltävä. Ratsastajan tulee tehdä kunnolla töitä, erillaisia lisäyksia, voltteja ja muuta mikä saisi Kodan töihin. Alussa voi olla todella hankalaa edes päästä liikkeelle kun hapan Koda hangoittelee vastaan. Silloin tällöin lentää muutamia pukkejakin, se viimeistään kertoo ettei tämä ori ole mikään ratsastuskoulun automaattiponi, ei ollenkaan. Kouluvääntö ei siis ole Kodan laji, sen nyt huomaa jo siitä vastaan panemisen määrästä mikä tulee eteen jos jotain hankalampaa rupeaa yrittämään. Esteilläkin täytyy suurinpiirtein jonkun juosta vieressä raippaa heilutellen jotta saa Kodan hyppäämään. No ei nyt sentään, mutta ratsastajan täytyy keskittyä täysillä, sillä minkään aivottoman apinan kanssa ei orii kyllä hyppää yhtään mitään. Hitaastisyttyväkin se on, täytyy tehdä hyvät alkulämmöt ennen esteille ryntäystä tai laukanvaihtoja.

© pöpi, kiitos!

sukutaulukilpailukalenteri

merkittynä vain sijoitukset! sijoituksia yhteensä 52 (02 CUP-sijoitusta)
valmennukset


Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen, eikä mikään sivulla esitetyistä tiedoista liity mitenkään oikeaan elämään.
This is a sim-game stable. Unfortunately this site is only in Finnish.
      taustakuva © subtlepatterns.com | kuvat © Francesca Morrison & Dominion Valley Pony Club, kaikki muu on tallin omaisuutta