Fame's Skyfall

Virallinen nimi Fame's Skyfall Rekisterinumero VH13-029-0103
Sukupuoli tamma Painotus koulupainotus
Rotu ratsuponi (76.57%) Koulutus ko vaativa B
Syntymäaika 14.03.2013 (4v. 18.03.2013) Kasvattaja Fame,
Säkäkorkeus, väri 143 cm, vaaleanrautias Omistaja VRL-10261, Hillamäki


center>kuva © lasikuu.net/vapaasti

luonne

Ehdottoman kiltti ja luotettava poni. Reipas ratsu, joka toimii omalla moottorillaan ja täysin moitteetta. Koostaan huolimatta todella kaunisliikkeinen.

Hoitaessa Senja on varsin toimiva ja mukava kaviokas, ja sitä jaksaakin harjailla vaikkapa tuntikaupalla. Tasaisella, kauniilla luonteella varustettu tamma ei koskaan protestoi hoitajalleen mistään, vaan se on aina yhtä iloinen päästessään hoitajan puunattavaksi. Senja jaksaa aina seisoa paikoillaan vaikka ilman naruja vaikka tuntikaupalla, eikä se osoita mitään merkkejä tylsistymisestä. Kaviot tamma nostaa vaikeuksitta, ja talutuskin onnistuu näin yleisesti ottaen aina moitteettomasti - toki joskus Senjakin saa täysin turhia kiukkukohtauksia jolloin ei vain nouse jalka maasta vaan tapitetaan keskellä tallinpihaa kunnes rynnätään kuin sätkyn saaneena eteenpäin puoliksi ravissa. Kopitus ei ole ongelma Senjan kanssa, vaan se yleensä astelee koppiin aivan itsenäisesti eikä tarvitse sen enempää lahjontaa saati uhkailua. Muihin hevosiin Senja ei juuri reagoi, vaan se jaksaa suhtautua niihin aina neutraalisti. Sitä ei juuri häiritse muiden hevosten läsnäolo sen enempää laitumella kuin maneesissakaan, ja pesu onnistuu Senjan kanssa loistavasti.

Ratsuna Senja on reipas ja innokas, ja se askeltaakin jo alkukäynneistä asti mukavan reipasta vauhtia. Tamma hakeutuu jo alkuverryttelyiden aikana usein ainakin kokeneemmilla ratsastajilla itsekseen kevyeen peräänantoon, joka luo valmista työstämispohjaa. Senja on herkkäkylkinen eikä sen kanssa olekkaan mitään syytä kantapäilläkaivamiseen saati kannuksiin, vaan se reagoi kyllä hiukan pienimpiinkin apuihin nopeasti. Liikettä tammalta löytyy kunhan sitä siltä pyytää, mutta se osaa kyllä luistaakkin tästä ja laahustaa ympäri kenttää omituista rikkonaista laukkaa. Tamma ei säiky tai hangottele vastaan oikeastaan juuri koskaan, mutta se on melko tarkka istunnasta, ja kyydissä matkusteleva nojatuoli-istuja lentääkin todennäköisesti nopeasti alas, tai laskeutuu sieltä vapaaehtoisesti Senjan pysähtyessä keskihalkaisijalle odottelemaan josko viesti menisi perille. Ei harrasta kuumumista tai muuta turhaa, vaan keskittyy tehtäviinsä aina sataprosenttisesti.sukutaulukilpailukalenteri

merkittynä vain sijoitukset, 46 sijoitusta


valmennukset

kouluvalmennus, valmentajana Veera R
Senjan ja tämän omistajan kanssa pidimme tänään kouluvalmennuksen kentällä. Harjoittelimme siirtymisiä ja tempon vaihteluita kaikissa askellajeissa. Senjan pysähdykset olivat täsmällisiä, mutta liikkeelle lähdöt olivat vähän hitaamman puoleisia. Temmon vaihtelut tammalta kuitenkin sujui hienosti, vaikkakin aluksi tamma olisi vain laahustellut laiskasti ympäri kenttää. Harjoittelimme myös hieman pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa. Senja suoriutui valmennuksesta oikein hienosti, vaikka alussa sitä saikin herätellä horroksestaan.

kouluvalmennus, valmentajana Alaera A
Vaalea ratsuponitamma ravasi lennokkaasti uralla saapuessani kentälle. Tervehdin ratsastajaa ja pyysin ratsukkoa nostamaan laukan. Tamma laukkasi heti alkumetreiltä asti reippaasti ja oli selvästi oma-aloitteisen eteenpäin pyrkivä. Ratsastajan liikkeet olivat rennot ja apuja tuskin huomasi siirryttäessä askellajeista toisiin. Pohkeenväistöt ja sulku- sekä avotaivutukset sujuivat ongelmitta, erityisesti pohkeenväistöihin tammalla oli erittäin hyvä siirtyminen.

kouluvalmennus, valmentajana Alaera A
Toisella valmennuskerralla saavuin seurailemaan jo alkuverryttelyjä. Ratsastaja piti tammaa hyvin muodossa jo verryttelyssä ja erityisesti silmääni pisti sen hieno takaosa työskentely. Se siirtyi ratsastajan alla kauniiseen kevyeen peräänantoon josta ratsastajan oli helppo lähteä kokoamaan loppuponia kauniiseen muotoon. Silmääni pisti myös tamman herkkäkylkisyys, mikä selvensi helpoilta näyttävät pohkeenväistöt ja loistokkaat siirtymiset. Tamma suoritti näyttävästi askellajien tepolisäykset sekä siirtymiset askellajista toiseen.

kouluvalmennus, valmentajana Alaera A
Kolmannella valmennuskerralla tammalla oli selvästi huono päivä. Se ei meinannut millään asettua pyydettyyn muotoon ja liikkui aiempia kertoja laiskemmin. Ratsastaja korjasi tilannetta mallikkaasti, kehottaen tammaa koko ajan tarmokkaampiin ja lennokkaampiin askelluksiin ja kokosi ponia osa osalta. Vihdoin työskentely alkoi tuottaa tulosta ja tamma laukkasi uralla hyvässä muodossa, mutta lipsuikin sitten takaisin rikkonaiseen laukkaan. Kovan työskentelyn jälkeen tamma kuitenkin innostui ja loppu valmennus sujuikin mukavissa merkeissä, se esitteli taas kerran kauniita siirtymisiä ja todella hyvää pohjetuntumaa.

kouluvalmennus, valmentajana Jemiina
Saavuttuani maneesille ratsukko oli jo verrytellyt ihan kunnolla. Tänään aiheenamme olisi siis kootut askellajit, ja jos aikaa jäisi jotain muutakin. Aluksi pyysin ratsastajaa sulkutaivuttamaan tammaa halkaisijalla ennen varsinaista tehtävää. Senja taipui kauniisti, joka sai minut vain ihailemaan. Pyysin heitä lähtemään pääty-ympyrälle kävelemään, ja aloin selostaa seuraavaa tehtävää. Aluksi ratsukon täytyisi lähteä uralle ja mennä kierros koottua käyntiä. Sitten toinen kierros koottua ravia, kolmas koottua laukkaa, neljäs koottua ravia ja viides koottua käyntiä. Ratsastaja nyökkäsi ja ohjasi Senjan uralle. Katselin ratsukon yhteistyötä, ja Senjan siroa ja kaunista askellusta. Ravissa kaikki oli vain kauniimpaa, ja oikeastaan en kauheasti ihmetellyt tätä, sillä ennen tuntia ratsastaja kertoi Senjan loistavan ravissa ja laukassa. Havahduin mietteistäni kun ratsukko laukkasi ohitseni. Senja käytti takapäätään, ja laukka oli reipasta mutta lyhyttä. Kun he siirtyivät raviin, huomasin kuinka tamma hallitsi myös siirtymiset. Oikein upeaa. Kehuin ratsukkoa ja pyysin heitä jatkamaan normaalisti kevyessä ravissa hetkisen. Aloin pian taas ohjeistaa ratsukkoa, ja tällä kertaa tehtävä meni näin. Aluksi mentäisiin koottua käyntiä pitkät sivut ja normaalia lyhyet. Askellaji vaihdoksia tulee aina kun sanon. Ratsukko alkoi suorittaa tehtävää, ja koska se näytti niin helpolta käskin heidän alkaa tekemään kulmissa 90° etuosakäännöksiä. Se hankaloitti tehtävää melkoisesti, joten huusin että voidaan siirtyä raviin. Halusin tehtävästä vielä hankalamman, aillä pidin tamman tyylistä tehdä töitä täysillä. Fiksu tammahan se oli. Tajusi tehtävät hetkessä. "Laukka ja etuosakäännös pois!" huusin ja seurasin ratsukkoa huvittuneena. Ratsastajalla oli ihan punaiset posket, ja hevosellakin varmasti. "Käynti ja etuosakäännös mukaan!" huudahdin ja panin merkille tamman keskittymisen. "Ja lopuksi vielä vähän ravissa", sanoin ja seurasin tarkasti Senjan työskentelyä, ja keskittymistä. Tamma oli oikein taitava, fiksu ja toimii hyvin. Viimeisenä ajattelin, että heidän pitää käyttää taas jokaista askellajia, ja aina kun huudan "sulkutaivutus", heidän pitää mennä samalla askellajilla halkaisijalle, tehdä sulkutaivutus ja siirtyä takaisin uralle. Aluksi aloitettiin taas käynnillä. Huusin muutaman kerran sulkutaivutus, ja se onnistui oikein hyvin. Ravissa tehtävä onnistui todella hyvin. En voinut taaskaan kuin ihastella tamman työskentelyä. Laukassa tosin, sulkutaivutus oli vähän sähläämisen näköistä, jonka takia halusin sitä treenattavan enemmän. Huusin tällä kertaa paljon enemmän sulkutaivutuksia, jotta Senja pääsisi myös juttuun mukaan. Pian sulkutaivutus laukassa alkoi onnistua, ja pyysin ratsastajaa kehumaan Senjaa, jotta se jatkaisi samaan malliin. Pyysin heitä lopettelemaan, ja verryttelemään kunnolla.


Tämä on virtuaalitalli / virtuaalihevonen, eikä mikään sivulla esitetyistä tiedoista liity mitenkään oikeaan elämään.
This is a sim-game stable. Unfortunately this site is only in Finnish.
      taustakuva © subtlepatterns.com | kuvat © Francesca Morrison & Dominion Valley Pony Club, kaikki muu on tallin omaisuutta